فشن فایل

  • ۰
  • ۰
شاعر

شاعر

فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات36

این اثر مقدمه مترجم، پیشگفتار و مقدمه مولف و نه فصل را شامل می&zwnj گردد. در مقدمة مترجم، او پس از توضیحی کوتاه پیرامون فردوسی و شاهنامه به شیوه&zwnj ی پژوهش پروفسور دیویدسن اشاره می&zwnj کند و بیان می&zwnj دارد که او معتقدست اتکا به منابع مکتوب به تنهایی نمی&zwnj تواند ما را به شاهنامه&zwnj ی فردوسی رهنمون گردد. به اعتقاد او، بر اساس شواهد خود شاهنامه و شواهد بیرونی، فردوسی بخش مهمی از شاهنامه&zwnj اش را از منابع شفاهی گرفته و خود روایات را حین اجرای نقالی دیده و شنیده است.

در پیشگفتار، اینگونه بیان می&zwnj کند که موضوع اساسی کتاب این است: که « چگونه می&zwnj توان یک شکل از ادبیات کلاسیک را تداوم یک سنت شفاهی پیشین دانست؟» دیویدسن معتقدست که شاعر در این کتاب در حقیقت به مفهوم پادشاهی اعتبار می&zwnj بخشد بدینصورت که شاعر پا پروردن و اعتبار بخشیدن به پهلوان از او پاسبانی برای تخت شاهی و شاهنشاه می&zwnj سازد پس شاعر قوام بخش و اعتبار دهنده به مفهوم شاهنشاهی است در مقدمه شاعر (که خود فردوسی ست) و پهلوان (رستم، کسیکه در ذهن ما شخصیت&zwnj های حماسی و اساطیری را تداعی می&zwnj نماید) را محور اصلی کتاب حاضر بر می&zwnj شمرد.

نویسنده معتقدست که منظور اصلی این کتاب نه زندگی نامه&zwnj ی شخصی فردوسی است و نه « تاریخی» که می&zwnj توان از خلال شاهنامه نگاشت. بلکه منظور شعری&zwnj ست که زندگی شاعر نمونه&zwnj ی آن است و داستانی&zwnj ست که شاعر روایت می&zwnj نماید آن هم شعری که آمیز&zwnj ه&zwnj ای است از تاریخ و اسطوره.

در مورد رستم با شخصیتی روبرو هستیم که مخلوق شاعرانه&zwnj ای از نوع اساطیر به نظر می&zwnj آید، نه یک واقعیت تاریخی.

همچنین نویسنده اذعان می&zwnj دارد که در این تحقیق نظری مخالف نظر نولدکه و سایر متخصصان ایران شناسی - که روایات رستم را خارجی و یا داخل شده در سنت پادشاهان می&zwnj دانند &ndash مطرح می&zwnj گردد.

در ادامه&zwnj ی مقدمه با نگاهی اجمالی به نکات برجسته&zwnj ی چهار سلسله&zwnj ی امپراتوری ایران قبل از اسلام یعنی پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانی بیان می&zwnj کند که دو سلسله&zwnj ی اول، بخصوص اول، ریشه در اساطیر دارند و دودمان بعدی، تاریخی&zwnj اند.

در فصل یک، پیرامون اعتبار فردوسی که خالق تنها حماسه ملی معتبر ایران است به بحث می&zwnj پردازد و به سخن ژول مول در این باره اشاره می&zwnj نماید که ماهیت شاعر و پهلوان را نشان می&zwnj دهد. ژول مول می&zwnj نویسد: فردوسی چنان تجلیلی از زندگی رستم کرده است که دیگر هیچ نویسنده ایرانی نمی&zwnj تواند پس از او اینگونه در این باره قلم بزند.

« فصل دوم درباره&zwnj ی « اعتبار شاهنامه فردوسی» است. و در اثبات اعتبار شاهنامه به بقای آن استدلال می&zwnj نماید و معتقدست که برای مشخص شدن برتری فردوسی بر سایر سرایندگان حماسه ملی نیازی نیست ضوابط امروزی شعری خود را به کار گیریم بقای شاهنامه&zwnj ی فردوسی نشانه&zwnj ای روشن بر برتری فردوسی و شاهنامه&zwnj اش بر سایر شاهنامه&zwnj هاست و بقای آن باعث شد، تا هیچ کس برای بازگویی روایت شاهنامه طبع آزمایی نکند.

« میراث شعر شفاهی» فردوسی فصل سوم را تشکیل می&zwnj دهد. در این فصل مولف بیان می&zwnj کند که شاهنامه&zwnj ی فردوسی ادامه&zwnj ی سنت شفاهی در کسوت مکتوب است اما مستقل، و نشانه&zwnj ی بسیار مهم مستقل بودن نقالان از شاهنامه&zwnj ی فردوسی را در مطالب زیادی می&zwnj داند که در سنت روایات شفاهی هست در حالی که در هیچ یک از ادبیات حماسی شناخته شده وجود ندارد.



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-5127-%d8%b4%d8%a7%d8%b9%d8%b1-%d9%88-%d9%be%d9%87%d9%84%d9%88%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b4%d8%a7%d9%87%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/
  • ۹۵/۰۵/۱۷
  • fashen file

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی